xtremefps.ro comunicat de presa Noua gamă Samsung cu o eficiență energetică îmbunătățită a debutat la IFA 2024

Noua gamă Samsung cu o eficiență energetică îmbunătățită a debutat la IFA 2024

Gama de produse include acum o nouă mașină de spălat BESPOKE AI™ cu o eficiență energetică cu 55% mai mare, precum și o mașină de spălat cu uscător Bespoke AI Laundry Combo™ și o mașină de spălat vase Bespoke

BUCUREȘTI, 17 septembrie 2024 – Samsung Electronics Co., Ltd. a prezentat la IFA 2024 cea mai recentă gamă de electrocasnice cu eficiență energetică ridicată. Noua gamă de produse include o mașină de spălat BESPOKE AI™ cu o eficiență energetică cu 55% mai mare față de standardul minim A, o mașină de spălat cu uscător Bespoke AI Laundry Combo™ cu clasă energetică A și o mașină de spălat vase Bespoke cu 10% mai eficientă. Samsung, cunoscut pentru inovațiile sale în domeniul eficienței energetice, a dezvoltat noi tehnologii pentru a ajuta consumatorii să economisească mai multă energie în viața de zi cu zi.

„Samsung are o lungă tradiție de a aduce pe piețele europene electrocasnice cu eficiență energetică ridicată, iar IFA este cadrul ideal pentru a prezenta cele mai noi inovații”, a declarat Moohyung Lee, Vicepreședinte al Departamentului de Relații cu Clienții, Divizia de Electrocasnice Digitale Samsung Electronics. „Noile noastre modele vor fi alegerea potrivită pentru clienții care caută o eficiență energetică sporită la ei acasă”.

O experiență de spălare mai eficientă

Cea mai recentă inovație în materie de eficiență energetică prezentată la IFA 2024 este mașina de spălat BESPOKE AI™. Modelul, planificat pentru lansarea de anul viitor, consumă cu până la 55% mai puțină energie decât cerințele minime de eficiență energetică pentru clasa A. Continuând modelul A-40% lansat în prima jumătate a acestui an, noul produs a folosit tehnologiile Samsung pentru a obține o economie și mai mare de energie.

Samsung folosește cele mai noi tehnologii pentru a obține un consum de energie cu până la 55% mai mic decât cerințele minime de eficiență energetică pentru clasa A. Elementul central al acestor tehnologii avansate este „Bubble Shot”, care pulverizează apa prin pompa de circulație direct deasupra rufelor din tambur. Acest proces face spălarea mai eficientă și permite pătrunderea detergentului în fibrele țesăturii, pentru rezultate impecabile de fiecare dată. Tehnologia se combină cu Ecobubble™ și diferiți algoritmi pentru a spori eficiența energetică.

Implementarea AI Home este o altă schimbare notabilă. Ecranul tactil LCD de 7 inch servește ca centru intuitiv de control pentru spălare. Utilizatorii nu numai că pot alege rapid ciclul de spălare, dar pot primi și recomandări personalizate de spălare care se potrivesc obiceiurilor și nevoilor periodice. Acesta permite controlul eficient al utilizatorului și îngrijirea rufelor.

Soluție completă de spălare a rufelor, eficientă din punct de vedere energetic

La IFA, Samsung a prezentat și modelul Bespoke AI Laundry Combo™, care va fi disponibil în curând pe piața europeană. Modelul combină o mașină de spălat și un uscător într-o singură mașină, care îi scutește pe utilizatori de nevoia de a transfera rufele după spălare în uscător. Acest produs a obținut clasa A pe întregul ciclu de spălare și uscare, eficiența sa energetică fiind îmbunătățită cu 20%. Acesta este cel mai înalt nivel de eficiență energetică din gama Samsung în Europa.

Samsung a pus accent pe îmbunătățirea eficienței uscării. Tehnologia pompei de căldură usucă hainele rapid, delicat și eficient, la temperaturi scăzute. Sistemul inteligent de circulație a aerului asigură o uscare optimă și economie de energie. În plus, tehnologia Bubble Shot asigură o înmuiere profundă a hainelor, contribuind la un consum redus de energie. Astfel, Bespoke AI Laundry Combo™ depășește cu până la 20% cerințele minime de eficiență energetică pentru clasa A, atât la spălare, cât și la uscare.

Curățare eficientă, economie mai mare de energie

Mașina de spălat vase Bespoke cu eficiență energetică suplimentară a fost, de asemenea, expusă la IFA 2024. Aceasta se mândrește cu un aspect elegant datorită designului Kitchen Fit™ Sliding Door care se potrivește perfect cu mobilierul de bucătărie și economisește energie cu până la 10% mai mult față de cerințele pentru un clasa energetică A.

Tehnologiile WaterJet Clean™ și Active Fan Dry contribuie semnificativ la eficiența ridicată a acestui produs. În primul rând, WaterJet Clean™ asigură o curățare intensă din toate unghiurile, datorită modulului All-in-one Sump. Designul său unic permite un flux optim al apei, rezultând un consum de doar 7,9 litri de apă – ceea ce reprezintă un nivel semnificativ scăzut în comparație cu modelele convenționale – fără a-i fi afectată performanța.

Sistemul Active Fan Dry îmbunătățește circulația internă a aerului, reducând consumul de energie. Acesta suflă un vânt ușor și moderat folosind două ventilatoare pe pereții cuvei în timpul uscării. Prin evaporarea rapidă a apei, sistemul reduce semnificativ energia consumată pentru încălzirea apei folosite în procesul de clătire. Astfel, utilizatorii se pot bucura de un ciclu de spălare eficient din punct de vedere energetic.

Economii suplimentare de energie prin conectivitatea SmartThings

Cu aceste progrese în materie de hardware, noua gamă eficientă din punct de vedere energetic de la Samsung suportă și SmartThings AI Energy Mode. După conectarea electrocasnicelor la SmartThings, utilizatorii pot să verifice consumul de energie zilnic, săptămânal și lunar. Iar atunci când factura lunară de energie electrică estimată depășește suma vizată, aceștia pot activa AI Energy Mode prin aplicația SmartThings pentru a economisi proactiv energie. Cu ciclurile care funcționează cu AI Energy Mode, mașina de spălat BESPOKE AI™ economisește consumul de energie cu până la 70%, iar Bespoke AI Laundry Combo™ economisește energie cu până la 60% la spălare și cu până la 30% la uscare.

Vizitatorii IFA 2024 – care a avut loc la Berlin între 6 și 10 septembrie – au putut vedea noile electrocasnice la standul Samsung. Mașina de spălat vase Bespoke este disponibilă în prezent în mai multe țări europene, iar Bespoke AI Laundry Combo™ se va lansa în anumite țări europene la sfârșitul acestui an. Mașina de spălat BESPOKE AI™ va fi lansată în diferite țări europene la începutul anului viitor.

###

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiră lumea și modelează viitorul cu idei și tehnologii transformatoare. Compania redefinește lumea televizoarelor, smartphone-urilor, dispozitivelor portabile, tabletelor, aparatelor electrocasnice, sistemelor de rețea și de memorie, sistemelor LSI, fabricării și soluțiilor LED, oferind o experiență conectată fără întreruperi prin ecosistemul SmartThings și colaborarea deschisă cu partenerii. Pentru cele mai recente știri, vă rugăm să vizitați Samsung Newsroom la news.samsung.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *