Ce este un sistem fotovoltaic si cum se instaleaza?
Sistemele fotovoltaice sunt o tehnologie de energie regenerabila care transforma energia de la soare in energie electrica folosind puterea fotovoltaica. Aceste fotovoltaice, cunoscute si sub denumirea de panouri solare, ofera o solutie fiabila de energie verde. Un sistem fotovoltaic solar este o optiune durabila, de intretinere scazuta pentru oricine doreste sa contribuie la un mediu mai ecologic, deoarece sistemul nu provoaca nici o poluare sau emisii si prezinta numeroase avantaje. Sistemele fotovoltaice folosesc celule fotovoltaice pentru a colecta energia solara din lumina soarelui si o transforma in curent continuu. Reflectarea luminii solare va crea un camp electric in sistemele fotovoltaice, determinand curgerea energiei electrice.
Electricitatea cu curent continuu va fi transportata la un invertor, care va converti aceasta energie continua in curent alternativ. Aceasta putere de curent alternativ este tipul de electricitate care este utilizat pentru aparatele electrice din casa ta, denumita si sarcina de curent alternativ. Sistemele fotovoltaice constau in general din sase componente individuale: tabloul fotovoltaic solar, un controler de incarcare, o banca de baterii, un invertor, un contor de utilitati si o retea electrica. Instalarea corecta a tuturor acestor componente determina cat de eficiente sunt panourile solare.
Cu toate acestea, un controler de sarcina si o baterie sunt optionale. Chiar daca aceste doua componente va ajuta sa stocati si, ca atare, sa folositi mai bine energia electrica generata, acestea ar putea creste si pretul total al instalatiei fotovoltaice. Chiar daca tablourile fotovoltaice solare produc energie atunci cand sunt expuse la lumina soarelui, celelalte componente sunt necesare pentru convertirea, distribuirea si stocarea corecta a energiei produse de panourile solare.
Toate acestea le putem gasi pe site-ul e-acumulatori, magazinul specializat in comercializarea acestor sisteme. Pe acest site clienti pot alege ce sistem fotovoltaic li se potriveste, in functie de marimea casei si de cat le permite bugetul. Pentru a instala sistemul fotovoltaic, este nevoie si de ochiul unui specialist pentru a elimina orice risc pe viitor.
Dupa ce ai semnat contractul, un inginer va veni pe proprietatea ta pentru a evalua starea electrica a casei tale si pentru a se asigura ca totul este compatibil cu noul tau sistem energetic. Acest inginer va lucra de obicei direct cu instalatorul tau, dar ar putea fi, de asemenea, un furnizor independent contractat de instalatorul ales de proprietar.
In timpul vizitei, inginerul va evalua starea acoperisului tau pentru a se asigura ca este structural. El sau ea se vor uita, de asemenea, la panoul electric – caseta gri din subsol – pentru a vedea daca va trebui sa-l actualizati. Daca auziti de la un instalator ca trebuie sa actualizeze panoul electric, asta inseamna ca noile panouri solare vor necesita mai multi amperi de curent, iar capacitatea ampere a cutiei electrice va trebui sa creasca.
E-acumulatori.ro ofera tot ce ai nevoie pentru a efectua aceasta operatiune fara sa investesti foarte mult. Deseori, pachetele pentru sisteme fotovoltaice oferite de e-acumulatori.ro contin tot kit-ul de care ai nevoie pentru a produce energie verde!